75 LET - PRAZNOVANJE
 
REZULTATI TEKMOVANJA V HITROSTNEM ŽEMARJENJU
Jamarstvo v koroško - šaleški regiji ima zelo dolgo tradicijo. Tukaj se nahaja »podzemni biser osamelega krasa« - Huda luknja, ki velja za ena najstarejših turisticno urejenih jam v Sloveniji. Za obiskovalce je bila odprta že daljnega leta 1895, turiste in raziskovalce pa privablja še danes. Leta 1935 je bil, v takratni Dravski banovini, ustanovljen jamarski klub »Speleus«. Za tiste case je bilo to eno redkih jamarskih društev na Slovenskem. Današnji »Koroško-šaleški jamarski klub »Speleos-Siga« je naslednik tega društva. Skozi zgodovino, od ustanovitve leta 1935, vse do danes, je v klubu aktivno delovalo preko 500 clanov, danes pa šteje 34 rednih in 4 castne clane.Radi se družimo, raziskujemo jame in organiziramo razne akcije.

Uspešno sodelujemo z jamarskimi društvi tako v Sloveniji, kot izven meja. Zato smo se odlocili, da ob 75-ti obletnici delovanja kluba,    organiziramo »Srecanje slovenskih jamarjev«

Od 3. do 5. septembra 2010 je v Hudi luknji pri Velenju potekalo Srecanje slovenskih jamarjev, ki ga je pripravilo naše društvo ob praznovanju 75-te obletnice obstoja.

Srecanja so se udeležili številni ljubitelji jam, predstavniki jamarskih društev, jamarji, jamarski reševalci in drugi.

Sobota je bila namenjena ogledom jame Huda luknja, predavanjem (jamarska tematika), izpitom za jamarske pripravnike in jamarje, posvetu predsednikov jamarskih društev, clanic JZS in tekmovanju v žemarjenju (hitrostnem plezanju na 35 metrov visoko naravno steno pred vhodom v Hudo luknjo). V soboto je potekala tudi slovesna predaja petih vozil v uporabo Jamarski reševalni službi Slovenije, ki so se je poleg številnih jamarjev udeležili tudi predstavniki Uprave RS za zašcito in reševanje, med njimi tudi generalnega direktorja URSZR.
REZULTATI TEKMOVANJA V HITROSTNEM ŽEMARJENJU
 
   
   

.